Meteen derde bij debuut

Meteen derde bij debuut

Styby is uitstekend aan het seizoen begonnen. In de Vuelta a Murcia eindigde hij meteen als derde. “En daar ben ik blij mee, hoewel die tweede plaats ook mogelijk was geweest. Maar daar stak een wagen een stokje voor.”

De Vuelta a Murcia, ofwel gewoon de Ronde van Murcia, was 198 kilometer lang en telde zes beklimmingen. Een vroege vlucht gaf de wedstrijd kleur en in de slotfase kwam alles zoals dat werd verwacht weer samen. “Tot dat moment wist ik nog altijd niet waar ik zou eindigen.”

Dat gevoel veranderde op de 15 kilometer lange klim richting de laatste 50 kilometer. “We bleven op de top met slechts 20 renners over. Ik was blij dat ik daar bij was, want zo’n lange klim is normaal niet echt mijn ding.”

“Eens over de top reed Rein Taaramae weg van ons. Hij moet heel sterk zijn geweest, want ondanks de stevige zij- en tegenwind nam hij zomaar meer dan twee minuten voorsprong. Toen we aan de slotklim richting aankomst begonnen, wist ik dus dat het dus voor plaats twee was.”

Zdenek trok een geweldige sprint, maar moest wel Bauke Mollema laten voorgaan. “Door een geparkeerde wagen moet ik inhouden. Ik besloot om geen risico te nemen en vrede te nemen met plaats drie. Ook niet slecht natuurlijk. Morgen volgt de Clasica de Almeria.”
By on 14/02/2015