Etixx-Quick Step wint in de Clasica de Almeria

Etixx-Quick Step wint in de Clasica de Almeria

Mark Cavendish heeft in Spanje de Clasica de Almeria gewonnen. De ploegmaat van Styby was na 183 kilometer de snelste in een massasprint. Onze Tsjechische kampioen reed in dienst van de Brit en was uiteraard ook heel blij met diens overwinning.

“We hebben vandaag opnieuw als ploeg heel sterk gereden. Het begon al bij kilometer 0. ‘Cav’ voelde zich goed en was dus onze absolute kopman. Er stond de hele dag veel wind en we moesten ook enkele beklimmingen over, maar niet genoeg om een sprint te voorkomen.”

Na de laatste klim ontstond er een waaier. “Daar is het peloton gesplitst. Vanaf dan probeerden we de boel nog te controleren tot het einde en dat is goed gelukt. Ik zette vervolgens Mark Renshaw en Mark Cavendish af op 350 meter van de streep en zij deden de rest.”

Cavendish won en Renshaw eindigde zelfs nog als derde. “Heel leuk om zo aan het seizoen te beginnen. Gisteren was ik zelf nog derde en nu eindigen we met twee mannen op het podium. Geweldig. Nu reizen we af naar Portugal voor de Volta ao Algarve.”
By on 15/02/2015