Zevende plaats in de Algarve

Zevende plaats in de Algarve

Geraint Thomas van Team Sky heeft de tweede rit in de Volta ao Algarve gewonnen. De Brit neemt meteen ook de leiding in het klassement over van Gianni Meersman. Styby schuift op zijn beurt op naar een derde plaats.

“We controleerden de etappe van bij de start. Yves Lampaerts en Petr Vakoc reden de hele tijd op de kop van het peloton. Die laatste was indrukwekkend. Die jongen heeft een hele sterke motor en dat merken we dag na dag steeds meer.”

“Vakoc kan straks ook een voorbeeld worden voor de jongeren in Tsjechië die aan wielrennen willen beginnen. We gaan nog meer van hem horen.”

Terug naar de etappe. “Na 150 van de 197 af te leggen kilometer volgde een stuk waar wel 1.000 bochten elkaar opvolgden. We reden gelukkig op kop met de ploeg en eigenlijk was dat nog best een leuk stuk. De finale was toch nog een stuk zwaarder met een steile klim van 4 kilometer.”

“Opnieuw begonnen we dankzij het werk van de ploeg aan de leiding met Tony Martin, Michal Kwiatkowski, Michal Golas en mezelf. Het tempo lag vrij hoog, maar toch wist Geraint Thomas te ontsnappen. We zagen hem niet meer terug.”

In de sprint voor de tweede plaats moesten de mannen van Etixx-Quick Step de duimen leggen voor die van Astana. “We maakten een foutje in de laatste bocht en daar passeerden ze ons. ‘Kwiato’ werd vijfde en ik zesde. Morgen volgt er een tijdrit over 19 kilometer.”
By on 19/02/2015