"Ik wil de trui behouden"

Styby kan zondag in Hoogerheide eindwinnaar worden van de wereldbeker. "Ik wil de witte leiderstrui echt behouden", laat hij alvast weten. "Ik zal de trui ook dragen en hoop dat het me gelukt brengt."

In het klassement heeft Zdenek een voorsprong van 14 punten op Niels Albert. "Maar ik ga zeker niet rekenen. Er zijn zoveel mogelijkheden. Het beste is om Niels voor te blijven, maar dat is vaak al lastig genoeg."

Zdenek kent het parcours in Hoogerheide bijzonder goed. Vorig jaar werd hij er nog tweede op het WK, waar hij zilver behaalde na Albert. "Ik wil er mijn goede vorm weer laten zien en hoop dat ik ook kan winnen. De eindzege in de wereldbeker is een grote droom. Lukt het, dan is mijn seizoen geslaagd en trek ik zonder stress naar Tabor."

Morgen zal hij een laatste keer het parcours verkennen in Hoogerheide. "Ik verwacht er ongeveer dezelfde omstandigheden als in Roubaix. Heel veel modder", zegt onze man van Telenet, die deze week vooral gerust heeft maar ook regelmatig op het zadel zat. "Woensdag stond er weer een ploegtraining op het programma en gaf ik ook drie grote interviews voor de Belgische kranten. Het duurde vier uur!"

"Voor de rest heb ik ook veel kilometers gemaakt met Steven de Jongh, die tot vorig jaar prof was bij Quick Step en nu bij Sky ploegleider is. Hij woont toevallig ook in Essen en we zijn enkele uren samen op pad geweest. Zijn conditie is trouwens nog heel goed, want hij reed de hele tijd op kop en dat aan een gemiddelde van 40 kilometer per uur. Ik hoop dat het allemaal goed is voor zondag! Duim voor me!"
By on 22/01/2010