Těším se na klasiky

Těším se na klasiky

O nadcházejícím víkendu vstoupí Štyby do svých oblíbených belgických klasik a doufá, že potvrdí solidní formu, kterou se prezentoval už na předešlých závodech. V sobotu ho čeká Omloop Het Nieuwsblad a v neděli Kuurne-Brusel-Kurrne.
„Těším se hodně. Po Algarve jsem ještě odjel na Mallorku, kde jsem si dal dva volnější dny, ale ve středu jsme absolvovali pěkný trénink v kopcích s Petrem Vakočem a Tonym Martinem,“ prozradil Štyby.
Ve čtvrtek cestoval do Belgie a dnes už si byl projíždět závěrečných 60 km sobotní klasiky za motorkou. „Omloop je závod, který mi celkem vyhovuje. Je to ideální klasika na rozjetí, jsou tam kostky, ale závěrečný úsek do Gentu už je po rovině. Kurrne jsem ještě nikdy nejel, ale je to spíš pro sprintery,“ řekl Zdeněk.
Jeho tým Etixx-Quick Step jde do klasik s taktikou několika lídrù a nejvyššími ambicemi. „Vždy nás je určených víc a reagujeme podle situace. Třeba teï na první závod Tom Boonen, Niki Terpstra, Matteo Trentin a já. Doufám, že se nám bude dařit hned od začátku. V klasikách máme nejvyšší ambice, v každém závodě chceme bojovat o vítězství a druhé místo je pro nás často zklamáním,“ prozradil Štyby. „Myslím, že forma moje i ostatních klukù je dobrá, takže mùžeme do těch klasik vstoupit s optimismem,“ dodal Zdeněk.




By on 27/02/2015