Alleen Van Avermaet en Sagan blijven Styby voor

Alleen Van Avermaet en Sagan blijven Styby voor

Zdenek is derde geworden in de derde etappe van Tirreno-Adriatico. In de etappe naar Arezzo moest onze Tsjech alleen Greg Van Avermaet en Peter Sagan laten voorgaan. “Ik maakte een foutje naar de sprint toe, maar ik moet tevreden zijn.”

“Gisteren was nog een korte etappe, maar vandaag was het een lange van 203 kilometer. Het ging ook snel, want nadat er zeven renners waren weggereden en ze zomaar 15 minuten voorsprong hadden genomen, begon Tinkoff-Saxo enorm hard te rijden.”

En dat was ook nodig. “Het was niet makkelijk, maar alles kwam gelukkig wel weer samen. In de finale kregen we een lokale ronde die we zes keer moesten afleggen. Ik vond de aankomst wel iets voor mij en dus trok de ploeg ook mijn kaart.”

“Ze brachten me perfect naar voor. Mark Renshaw zette me ook perfect af. Ik begrijp nu ook waarom hij altijd de laatste man is voor de snelste man van de wereld. In de sprint zelf maakte ik een foutje en dat koste me een betere plaats. Maar oké, ik moet tevreden zijn.”

“Movistar deed net als gisteren niets. Nochtans hebben zij met Adriano Malori de leider. Ik begrijp het niet goed”, besloot Styby. Misschien krijgen ze bij Etixx-Quick Step morgen wel hulp van BMC, want winnaar Van Avermaet is de nieuwe leider.

“Proficiat aan Greg, want hij reed echt een hele sterke sprint.”
By on 13/03/2015