Konec na Tirrenu

Konec na Tirrenu

Zdeněk po pondělní etapě skončil v závodě Tirreno-Adriatico a do dnešní závěrečné časovky už s dalšími čtyřmi kolegy z Etixx-Quick Step nenastoupí.
„Byl to strašně chladný a deštivý den. Hlavně v tom největším kopci a následném sjezdu jsme pořádně zmrzli,“ popisoval Štyby. V etapě pak čekal na závodníky ještě jeden menší kopec. „Tam za to vzali kluci z Tinkoff-Saxo s cílem odpárat Cavendishe, což se jim povedlo. Já jsem na Cava čekal s Terpstrou, Sabatinim a Renshawem a snažili jsme se zase dostat zpátky. Ale už to nebylo možné. Je to škoda, protože to mohl být pěkný sprint,“ říkal Zdeněk.
„Třicet kilometrů před koncem etapy jsme dostali z auta od sportovního ředitele Briana Holma pokyn, ať zastavíme a dál už nejedeme. Bylo jasné, že dopředu už se nedostaneme a protože už zbývá jen ta časovka, kde Rigoberto Urán pojede za své, mohli jsme si dovolit to takhle udělat. Byl jsem docela rád, když jsem ten pokyn z auta slyšel, protože to byl opravdu šílený den,“ přiznal Štyby.
Teď už bude směřovat úsilí k dalšímu startu, nedělní klasice Milán-San Remo. „Kondice je dobrá. Doufám, že stihnu zregenerovat a budu na závod připraven na sto procent,“ dodal.





By on 17/03/2015