Opgave in Tirreno-Adriatico

Opgave in Tirreno-Adriatico

Zdenek is vandaag afgestapt in Tirreno-Adriatico. Onze Tsjech gaat zich nu voorbereiden op Milaan-Sanremo van volgende zondag. “We probeerden er nochtans iets van te maken in deze etappe, maar het mocht niet zijn.”

“Het was net als gisteren geen al te best weer hier in Italië. Dit keer geen sneeuw, maar wel veel en koude regen. We moesten een beklimming over van 951 hoogtemeters en daarna volgde een snelle afdaling. Brrrr! Heel koud!”

En toen volgde al snel weer een klim. “De mannen van Tinkoff-Saxo trokken daar geweldig door om Mark Cavendish te doen lossen. En ze slaagden in hun opzet. Samen met Niki Terpstra, Fabio Sabatini en Mark Renshaw wachtte ik op Cavendish om hem daarna terug te brengen.”

Tevergeefs. “Het lukte niet meer. Jammer, want ik denk dat het anders een mooie sprint zou zijn geweest. Op 30 kilometer van het einde zei ploegleider Brian Holm ons te stoppen. Om eerlijk te zijn: ik was heel blij dat ik dit via de radio hoorde.”

Styby en zijn ploegmaats stapten uit de wedstrijd. “En nu gaat de focus volledig op Milaan-Sanremo. Ik denk dat de conditie heel goed is. Ik hoop deze week nog goed te recupereren en dan 100% klaar te zijn”, aldus Styby.
By on 16/03/2015