Tweede in de E3 Harelbeke

Tweede in de E3 Harelbeke

Geraint Thomas heeft de E3 Prijs Harelbeke gewonnen. De Brit van Team Sky reed op vier kilometer van de aankomst weg uit een kopgroep van drie, waarbij ook onze Styby en Peter Sagan. Zdenek verkeek zich op Sagan en reageerde iets te laat op de uitval van Thomas.

“Natuurlijk ben ik nu ontgoocheld”, reageerde Zdenek na afloop. “Ik had hier kunnen winnen. We waren met drie, dus hadden we elk 33% kans. Thomas ging op het moment dat ik net van de kop kwam. Ik dacht dat Sagan hem wel zou volgen, maar hij kwam niet eens van zijn zadel.”

Sagan zat door zijn beste krachten heen en werd zelfs nog door de achtervolgende groep ingelopen. “Ik kan niks zeggen op Sagan. Uiteindelijk moest ik zelf sneller gereageerd hebben op Thomas. Hij verraste me, want ik dacht dat hij veel later zou gaan. Heel sterk van hem.”

“Wat ik moet onthouden van vandaag? Dat de conditie goed is voor de aankomende grote klassiekers. Op de Oude Kwaremont voelde ik dat de benen heel goed waren. Ik reed er samen met Sagan en Thomas weg. Ik heb nu veel vertrouwen voor de Ronde en Roubaix.”

Maar eerst nog Gent-Wevelgem van komende zondag. “Het zou enorm slecht weer zijn dan. Mark Cavendish start er als onze absolute kopman. Ik hoop maar dat ik er niet ten val kom, zoals verschillende renners vandaag.”

“Het ging er nerveus aan toe. Er was een val en Fabian Cancellara was een van de slachtoffers. Hij was een van de grote favorieten voor de Ronde en Roubaix, maar zal er net als Tom Boonen nu niet kunnen starten. Een groot verlies. Ik vind het erg voor hen.”

Video


By on 27/03/2015