Druhý na E3 Harelbeke!

Druhý na E3 Harelbeke!

Skvělé druhé místo obsadil Zdeněk na první kostkové klasice WorldTour letošní sezóny E3 Harelbeke. Nestačil pouze na Brita Geraintha Thomase ze Sky. Třetí příčku vybojoval ve spurtu Zdeòkùv stájový kolega z Etixx-Quick Step Matteo Trentin.
Zdeněk nastoupil necelých 40 km před cílem spolu s Thomasem, o chvilku později se k nim dotáhl Peter Sagan. Trojice spolupracovala a držela si náskok od 30 do 40 sekund. Na posledních 4 kilometrech atakoval Thomas a slavil vítězství, Zdeněk za ním přijel do cíle se ztrátou 25 vteřin.
„Jsem trošku zklamaný, protože šance na vítězství byla. Ale když se zvedl Thomas, já zrovna odstřídal a čekal jsem, že po něm pùjde Sagan. Jenže on svěsil nohy a nebyl schopen jet, ani se nezvedl ze sedla. Ale nemùžu se na něj zlobit. Měl jsem jít po Thomasovi hned sám. Jenže jsem na dvě vteřiny zaváhal a pak už jsem to nebyl schopen dojet,“ popsal Štyby.
„Když jsme jeli vpředu ve třech, čekal jsem od Thomase nějaký atak, ale ne takhle brzy. Já měl závěr dobře najetý a chtěl jsem něco zkusit třeba na kiláku. Ale Thomas byl dnes nejsilnější a za odvážný nástup byl odměněn vítězstvím. Já jsem se ujistil, že mám před dalšími klasikami dobrou formu. V neděli jedu Gent-Wevelgem, kde by to mělo skončit spurtem. Naším lídrem bude Cavendish. Má být hodně špatné počasí, tak snad budeme mít štěstí a vyhnou se nám pády,“ dodal Zdeněk.
„Moc mě mrzí, co se stalo Cancellarovi. Flandry i Roubaix jeho absencí utrpí. Chybět bude i mùj týmový kolega Tom Boonen a největší klasiky tak přijdou o dvě obrovské osobnosti. Nedá se nic dělat, bohužel i nepříjemné pády k cyklistice patří. A aby člověk v tak těžkých závodech uspěl, musí mít i štěstí.“
Video






By on 27/03/2015