Perfecte ploegmaat in de Ronde

Perfecte ploegmaat in de Ronde

Styby is negende geworden in de Ronde van Vlaanderen. Onze Tsjech verdedigde in de finale de vlucht van ploegmaat Niki Terpstra, die uiteindelijk tweede werd na Alexander Kristoff. “Het was een heel rare wedstrijd.”

“Alles ging goed tot ik net voor de tweede passage van de Oude Kwaremont een van mijn tanden verloor. Geen leuk gevoel, en echt niet leuk om dat in zo’n grote wedstrijd voor te hebben. Ik kan wel niet zeggen in hoeverre dit mijn prestatie heeft beïnvloed.”

Het probleem zorgde wel voor afleiding. “Ik wist niet goed wat ik er mee moest doen. Ik voelde dat het los zat, en dus haalde ik het er uit. Ik probeerde me dan gewoon op de wedstrijd te concentreren, maar heel prettig was het natuurlijk niet.”

Net voor de derde en laatste passage van de Oude Kwaremont reden Terpstra en Kristoff weg. “Op de Kwaremont zelf plaatste Geraint Thomas een tegenaanval en ik reageerde. Overnemen kon ik niet, want ik moest de vlucht van Terpstra beschermen.”

Thomas en Styby werden opnieuw gegrepen. “Er volgde de ene demarrage na de andere, maar ik sprong overal op. Daardoor kwam ik op de Paterberg te kort toen Greg Van Avermaet en Peter Sagan wegreden. Ik moest even passen.”

Uiteindelijk won Kristoff voor Terpstra en Van Avermaet. Styby strandde als negende. “Het was zo’n rare wedstrijd. Het voorval met mijn tanden en dan ook de bizarre valpartijen. Maar de Ronde is wel de mooiste wedstrijd in de wereld.”

“En nu kijk ik uit naar Parijs-Roubaix. Ook een hele mooie.”
By on 05/04/2015