Degenkolb klopt Styby in Parijs-Roubaix

Degenkolb klopt Styby in Parijs-Roubaix

Zdenek is tweede geworden in Parijs-Roubaix. In de Franse klassieker moest onze Tsjechische kampioen alleen John Degenkolb laten voorgaan. De Duitser was de snelste uit een kopgroep van zeven. “Jammer, maar John verdiende de overwinning wel.”

De wedstrijd bleef lang gesloten en brak pas open toen Bradley Wiggins zich op 30 kilometer van het einde recht zette. De winnaar van de Tour in 2012 maakte de sprong naar de eerder ontsnapte Stijn Vandenbergh. Jens Debusschere sloot aan en ook Styby maakte de sprong.

Het kwartet leek vertrokken, maar de tegenwind zorgde voor een hergroepering. Door de opeenvolging van kasseistroken bleef de groep echter niet lang meer samen en na Carrefour de l’Arbre reed Yves Lampaert, ploegmaat van Zdenek, samen met Greg Van Avermaet weg.

“Yves zette ons in een zetel, maar toen John Degenkolb plots in de achtervolging ging, wist ik dat we toch iets moesten ondernemen. Martin Elmiger, Lars Boom en Jens Keukeleire gingen in de tegenaanval en dus schoof ik mee.”

Op drie kilometer van de aankomst sprong Styby weg. “Op die manier probeerde ik te voorkomen dat de andere drie ook vooraan zouden aansluiten. Ik slaagde aanvankelijk in mijn opzet, maar net voor de piste kwamen we toch met zeven samen.”

“Ideaal was geweest dat ik bij het aansluiten zou demarreren, maar ik moest even bekomen van mijn inspanning. Yves probeerde het even, maar Degenkolb zat meteen op het wiel. En dus moesten we gaan sprinten.”

Lampaert trok de sprint aan. “Ik zat in tweede positie. Ik weet dat Degenkolb snel is en dat het moeilijk zou zijn om hem te kloppen, maar je weet nooit. Ik hoopte een beetje dat hij door zijn beste krachten heen zat. Niet dus. Hij was sneller en verdiende de overwinning.”

Styby werd tweede en verwees Van Avermaet naar plaats drie. “In mijn eerste Parijs-Roubaix werd ik zesde, in mijn tweede vijfde en nu ben ik tweede. Ik hoop dat ik volgend jaar nog beter kan doen, want alleen de overwinning telt.”

“De ploeg was vandaag weer bijzonder sterk. We probeerden het net voor de finale zelfs even met een waaier. Ze hebben er alles aan gedaan om Stijn Vandenbergh, Niki Terpstra en mezelf in de beste positie naar de finale te brengen. Jammer dat we het niet konden afmaken.”
By on 12/04/2015