Druhý na Paříž-Roubaix!

Druhý na Paříž-Roubaix!

Fantastický výkon předvedl Zdeněk na 113. ročníku klasiky Paříž-Roubaix. Obsadil druhé místo ve spurtu vedoucí skupinky a musel se sklonit pouze před Němcem Johnem Degenkolbem. Tady je Štybyho hodnocení závodu.
„Yves Lampaert perfektně nastoupil a vzal s sebou van Avermaeta. Byla to pro nás dobrá situace. Když jsem viděl odjíždět Degenkolba, věděl jsem, že musíme něco udělat. Byli se mnou kluci jako Lars Boom, ale já v první chvíli moc nespolupracoval, protože jsem měl vpředu týmového kolegu. Ale bylo mi jasné, že musím brzy jít. Dal jsem do toho všechno. Už předtím jsem několikrát během závodu musel sjíždět úniky, jako třeba ten Wigginsùv, takže sil už nebylo nazbyt.
Možná jsem mohl trochu víc pošetřit, kdybych se dopředu vydal hned s Degenkolbem, ale teï už to nevrátím. Když jsem dojel ty vpředu, musel jsem si trochu orazit, protože jsem do té stíhačky dal všechno. Nebyl jsem schopen hned nastoupit, i když by to byla ideální taktika, jak porazit Johna.
Yves to zkusil roztrhat nástupem, ale Degenkolb to sjel, proto jsme přijeli na velodrom společně. Lampaert jel perfektně z první figury, já se pověsil za něj, ale věděl jsem, že bude strašně těžké porazit ve spurtu Degenkolba. Tajně jsem doufal, že také ztratil spoustu sil tím sjížděním. Bylo to jen o tom, kolik toho na závěr v člověku zùstalo.
Jenže John předvedl skvělý sprint a já nebyl schopen ho porazit. Byl neskutečně silný a zasloužil si vyhrát. Já jsem po 6. a 5. místě z předešlých ročníkù skončil druhý. Cyklistika je samozřejmě hlavně o vítězstvích a doufám, že o něj příští rok budu schopen bojovat. Rád bych poděkoval všem kolegùm z týmu za skvělou práci.“




By on 12/04/2015