Uitstekend werk voor de ploeg in Luik-Bastenaken-Luik

Uitstekend werk voor de ploeg in Luik-Bastenaken-Luik

Met Luik-Bastenaken-Luik breidde Styby ietwat onverwacht nog een verlengstuk aan zijn voorjaar. Onze kampioen deed het ook goed en reed volledig in dienst van de ploeg. “Ik moest rijden tot de Cote de Saint-Nicolas. Daar lag mijn finish.”

“Ik voelde me de eerste 150 kilometer alles behalve goed”, begint Zdenek zijn verhaal. “Het tempo lag van bij de start verschrikkelijk hoog. Gelukkig kwam ik er daarna een beetje door, hoewel ik op de beklimmingen voelde dat ik wat ritme te kort kwam.”

In de finale moest Styby knechten voor kopmannen Michal Kwiatkowski en Julian Alaphilippe. “Ik wist dat ik zelf toch te kort zou komen in de finale. Voor dit soort wedstrijden moet je specifiek gaan trainen. Als ik dat zou doen, denk ik dat ik in de finale wel met de besten mee kan.”

“Maar vandaag dus niet. De ploeg gaf me de opdracht om de kloof met de drie koplopers voor de Cote de Saint-Nicolas te dichten. Dat Roman Kreuziger vooraan reed? Wist ik niet. ’t Is niet leuk om een gat te dichten op een landgenoot, maar we rijden voor andere ploegen, hé.”

Zdenek reed zoals dat werd gevraagd de kloof dicht, waarna de kopmannen hun gang moesten gaan. “Alaphilippe deed het uitstekend met een tweede plaats. Die jongen is nog maar 22 jaar en is tweede in zowel de Waalse Pijl als Luik-Bastenaken-Luik!”

“Nu neem ik wat gas terug. De fiets gaat minstens een week de stal op. Daarna zal ik weer rustig beginnen opbouwen. Hoe mijn programma er precies zal uitzien weet ik nog niet, daar zullen we het de komende week wel over hebben met de ploeg.”
By on 26/04/2015