Poprvé od klasiky Lutych-Bastogne-Lutych na konci dubna se Zdeněk opět postaví na start závodu. Od zítřka ho čeká etapák Kolem Švýcarska.
Spolu s ním v dresu Etixx-Quick Step startují ještě Mark Cavendish, Michal Kwiatkowski, Gianluca Brambilla, Michal Golas, Mark Renshaw, Matteo Trentin a Julien Vermote. „Už se nemùžu dočkat, až zase budu mít startovní číslo na zádech, protože ta pauza byla hodně dlouhá,“ řekl Štyby.
Po Lutychu si dal volno, dva týdny neseděl na kole. Potom začal znovu s tréninkem. Nejprve na Mallorce a před Švýcarskem absolvoval s částí týmu tréninkový kemp ve vysoké nadmořské výšce v Sierra Nevadě. „Odtrénoval jsem všechno, co jsem chtěl. Myslím, že na tom nejsem špatně, ale potřebuju se rozzávodit a pořádně nevím, co od sebe mùžu čekat,“ přiznal Zdeněk.
Tým Etixx-Quick Step bude ve Švýcarsku v rovinatějších etapách zkoušet štěstí s Cavendishem, lídrem na celkové pořadí by měl být Kwiatkowski. „Ale je tam i dost zvlněných etap, které by mi profilově měly vyhovovat, a rád bych se pokusil o nějaký dílčí výsledek. Na celkové pořadí to pro mě nebude. Je tam jedna těžká etapa s dojezdem do 2800 metrù, prolog a ještě časovka na závěr. Přesto věřím, že jako tým budeme úspěšní,“ dodal.
Zdeòka v závěru června či začátkem července čeká radostná událost v soukromém životě, protože s manželkou Ine očekávají narození syna. A od data porodu se bude odvíjet Štybyho program.
Měl by jet na Tour de France. „Ale doufám, že Ine porodí před Tour a všechno klapne. Rád bych byl u porodu, to je pro mě priorita. V týmu to vědí a vycházejí mi maximálně vstříc, za což všem moc děkuju. Stejné je to i s účastí na mistrovství republiky. Rozhodovat se budu operativně podle situace,“ prozradil.





By on 12/06/2015