Via Zwitserland misschien naar Frankrijk

Via Zwitserland misschien naar Frankrijk

Met de Ronde van Zwitserland begint Zdenek dit weekend aan het tweede deel van zijn seizoen. In Zwitserland wil onze kampioen zich klaarstomen voor een eventuele deelname aan de Ronde van Frankrijk. “Maar het is nog lang niet zeker of ik er start.”

“Omdat ik zo lang uit competitie ben geweest, is het moeilijk om te zeggen waar ik nu sta met mijn conditie. Toch wil ik het goed doen in de Ronde van Zwitserland en misschien eens mijn eigen kans gaan. Er zijn een aantal ritten die me goed zouden moeten liggen.”

Maar er zijn ook Mark Cavendish en Michal Kwiatkowski. “Ik wil Cavendish graag helpen aan een ritzege. Op papier kunnen twee ritten op een sprint eindigen. En wereldkampioen ‘Kwiato’ gaat wellicht voor een goed klassement.”

Een week na de Ronde van Zwitserland volgt het nationaal kampioenschap, waar hij zijn titel wil verdedigen. En een week daarna begint de Ronde van Frankrijk. “Mijn deelname aan die wedstrijden hangt af wanneer Ine bevalt van onze baby.”

“Mijn ploeg Etixx-Quick Step is daarvan op de hoogte en steunt mij in mijn keuze om bij Ine te zijn wanneer het zo ver is. Ik hoop stiekem dat het allemaal goed uitdraait en ik misschien toch zou kunnen starten in mijn eerste Tour.”
By on 12/06/2015