Ritme te kort

Ritme te kort

In de Ronde van Zwitserland waren ze vandaag aan de derde etappe toe. Gisteren was Kristijan Durasek aan het feest, vandaag was Peter Sagan de beste. Styby komt voorlopig nog iets te kort. “Ik voel dat er nog geen ritme in de benen zit. Het zal nog afzien worden deze week.”

“De etappe van gisteren ging heel snel. Op het einde van de etappe was een beklimming over 4 kilometer aan een gemiddelde stijging van 9%. Ik had het al de hele dag een beetje moeilijk en dus speelde ik geen rol van betekenis.”

Styby werd zo 83e. In de etappe van vandaag ging het nog niet beter. “We moesten al snel de Gothartpass over. Geen makkelijke klim. Gelukkig regende het ook pas nadat we de afdaling grotendeels gedaan hadden. Ik had het zo ook al verdomd koud.”

“In de finale kon ik de kopgroep niet bijhouden en moest ik de rol lossen. Ik voel dat ik nog wat ritme te kort kom. Het zal de komende dagen lastig worden, maar ik heb die wel nodig om te verbeteren”, aldus Zdenek, die vandaag met een 98e plaats net binnen de top 100 eindigde.
By on 15/06/2015