WERELDKAMPIOEN!!!!!!

WERELDKAMPIOEN!!!!!!

Zdenek is de nieuwe wereldkampioen. In het Tsjechische Tabor heeft hij zijn favorietenrol met glans waargemaakt. Het is voor Styby, de eerste Tsjechische wereldkampioen na Radomir Simunek senior, zijn eerste gouden medaille bij de profs. Ook in 2005 en 2006, toen nog bij de beloften, behaalde hij twee keer de titel.

"Dit had ik niet verwacht", zei Styby na afloop. "Het is te zeggen: ik had niet verwacht dat het zo zou lopen. Gisteren aan tafel lachte ik nog dat ik zou winnen ‘met een halve minuut voorsprong’. Niet serieus bedoeld, maar ik win hier wel met twintig seconden. Ongelofelijk. Het is zonder twijfel de mooiste zege uit mijn carričre."

Nochtans was de wedstrijd voor onze Tsjech niet al te best begonnen. "Ik nam de beste start maar reed daarna lek. Of ik in paniek was? Nee. Deze week had ik nog gesproken met mijn psycholoog en die zei dat ik rustig moest blijven en in mezelf geloven als ik materiaalpech zou krijgen. Ik bleef rustig en kwam zo weer vooraan."

"Mijn tactiek was om zo snel mogelijk in de aanval te gaan. Wanneer ik weer kwam aansluiten ging ik dan ook meteen. Ik was verrast dat het zo snel ging, maar het publiek schreeuwde me vooruit. Zowel de Tsjechen als mijn Belgische fans. Ik moet hen allemaal bedanken, want ze hebben me geweldig geholpen", zegt een emotionele Styby.

"In de laatste vijftig meter deed ik mijn ogen dicht en genoot ik van wat er om me heen gebeurde. Mensen die mijn naam roepen, het getrommel, … Het was heel speciaal. Ik ga mijn overwinning vieren, maar niet met Belgische frieten. Het seizoen is nog niet afgelopen, hé. Er gaat zeker een glaasje champagne in, of twee of drie."

By on 31/01/2010