Styby helpt Tony Martin aan de dubbel

Styby helpt Tony Martin aan de dubbel

Eindelijk bingo voor Etixx-Quick Step in de Tour de France! Tony Martin heeft er de vierde etappe gewonnen. De Duitse ploegmaat van Styby reed in de slotfase weg uit een uitgedunde groep en kwam solo over de streep. Martin is ook de nieuwe leider.

De vierde etappe moest een miniversie van Parijs-Roubaix voorstellen met verschillende kasseistroken. Styby had er enorm veel zin in en was één van de kopmannen binnen de ploeg van Etixx-Quick Step. En Zdenek toonde zich ook met een demarrage.

“Ik ging op de laatste strook in de aanval. Ik dacht eigenlijk dat Tony in mijn wiel zat, maar dat was niet zo. Ik was al op snelheid en dus zette ik mijn actie verder. Ik dacht even dat ik alleen zou kunnen wegrijden, maar Greg Van Avermaet en Geraint Thomas zaten direct in mijn wiel.”

De kasseistroken leken niet zwaar genoeg. “Dat was inderdaad zo. Het was ook droog en ik denk ook dat iedereen hier echt werk van heeft gemaakt. Alle klassementsrenners zaten voortdurend vooraan, zelfs Nairo Quintana, nochtans geen specialist.”

En dus reed een uitgedunde groep naar de streep. “Op vijf kilometer van het einde moedigde ik Tony aan om het te proberen. De kans was groot dat hij zou wegblijven. Hij probeerde het ook, maar zijn demarrage leek mij op het eerste zicht niet krachtig genoeg.”

Gelukkig kwam de achtervolging traag op gang. “Er was even geen organisatie. Tony reed daardoor al snel tien seconden weg. En Tony tien seconden geven in de slotkilometers: dan is de kans klein dat je hem nog terug ziet.”

De Duitser hield stand en won de etappe. “Fantastisch, hé. Het gekke is dat Tony wint op de fiets van Matteo Trentin, want hij was eerder lek gereden. Dat hij ook de gele trui pakt is ook leuk. We zijn een sterke ploeg en we gaan die trui met heel veel plezier verdedigen.”

Styby zelf werd uiteindelijk nog heel knap negende na afstoppingswerk in de slotkilometer. In de etappe van morgen trekt het peloton dieper Frankrijk in. Kopman is wellicht Mark Cavendish, want wellicht zal de etappe eindigen in een sprint.

Video


Summary - Stage 4 (Seraing > Cambrai) - Tour de... door tourdefrance_en

By on 07/07/2015