Těším se na závod před českými fanoušky

Těším se na závod před českými fanoušky

Už od čtvrtka se Zdeněk představí s týmem Etixx-Quick Step na etapovém závodě Czech Cycling Tour v okolí Olomouce. A moc se těší, jak si po více než roční pauze zazávodí v Èeské republice.
„Budu tady závodit poprvé od loòského mistrovství republiky a opravdu se těším. Už na Tour byla spousta českých fanouškù a věřím, že tu zažijeme skvělou atmosféru,“ řekl Zdeněk.
Doufá, že jeho tým ukáže velké věci, on sám se však moc dobře necítí. „Není to ono, nejsem pořádně odpočatý. Chybí mi taková ta správná svěžest, po Tour toho bylo hrozně moc. Takže závod beru trošku s nadhledem, ale doufám, že se po první etapě rozjedu a taky něco předvedu,“ prohlásil Štyby.
Stáj Etixx-Quick Step má velké ambice už v úvodní týmové časovce. „Doufám, že ji vyhrajeme a i v dalším prùběhu závodu budeme vidět. Je skvělé, že tady náš tým startuje a mùže se ukázat českým fanouškùm. A myslím, že třeba Petr Vakoč by klidně mohl převzít roli kapitána a jako mistr republiky se tu pokusit vyhrát.“
Spolu se Štybym a Petrem startují ještě Belgičané Iljo Keisse a Pieter Serry, Polák Lukasz Wisniowski a duo kolumbijských nováčkù Fernando Gaviria, Rodrigo Contreras.
Po Tour de France se Zdeněk prakticky nezastavil. Kromě San Sebastianu jel pět kritérií, z nichž hned tři vyhrál. „Kromě toho jsem se doma s Lewisem moc nevyspal, takže potřebuju dohnat spánkové manko. A měl jsem i spoustu vyřizování, takže toho bylo dost,“ prozradil.
Po Czech Tour čeká Zdeòka tréninkový kemp v Livignu, pak etapák Kolem Británie a mistrovství světa v Richmondu.





By on 12/08/2015