Uitkijken naar de Czech Cycling Tour

Uitkijken naar de Czech Cycling Tour

Morgen start de Czech Cycling Tour. Mét Styby. “Ondertussen is het al meer dan een jaar geleden dat ik nog thuis gekoerst heb. Mijn laatste wedstrijd hier was het kampioenschap van Tsjechië vorig jaar. Ik kijk er dus enorm naar uit.”

De selectie van Etixx-Quick Step bestaat naast Styby nog uit Iljo Keisse, Pieter Serry, Lukasz Wisniowski, Petr Vakoc en stagiairs Rodrigo Contreras en Franando Gavira. “Hopelijk kunnen we op de eerste dag de ploegentijdrit winnen. Dat zou echt top zijn.”

“Met Vakoc hebben we ook een mannetje die voor het klassement kan gaan. Hij moet onze kapitein zijn. Hij is dan ook de huidige kampioen van Tsjechië. Over mezelf ben ik niet zo zeker: ik ben helemaal niet meer zo fris. Hopelijk gaat het elke dag een beetje beter.”

Na de Tour reed Zdenek nog drie criteriums, waarvan hij er drie won. “Ik moest vaak van hier naar daar reizen en dus had ik weinig tijd om te rusten. En toen ik thuis was, was het moeilijk om te slapen met mijn zoontje Lewis. Ik sta drie keer per nacht op :-)”

De komende dagen vertoeft Styby dus in Tsjechië, en daarna? “Dan vertrek ik op trainingskamp naar Livigno, rij ik de Ronde van Groot-Brittannië en het wereldkampioenschap in Richmond.”
By on 12/08/2015