Styby net niet sterk genoeg op het WK

Styby net niet sterk genoeg op het WK

Zdenek is 43e geworden op het wereldkampioenschap in het Amerikaanse Richmond. Onze man plaatste in de laatste ronde nog een stevige demarrage, maar kon zijn inspanning niet volhouden. Peter Sagan was uiteindelijk de beste.

“We hadden een sterke Tsjechische selectie hier in Richmond”, zei Styby na afloop. “De jongens waren gemotiveerd, goed voorbereid en wilden mij hier goed ondersteunen. Daar ben ik hen natuurlijk heel dankbaar voor. Ze hebben ook een geweldige wedstrijd gereden.”

Zdenek werd goed omringd door zijn landgenoten. “Ze waren altijd om me heen. Perfect dus. In de slotfase was het Roman Kreuziger die aan de kop van het peloton ging sleuren en een grote groep van 25 renners terughaalde.”

“Daarna reed er opnieuw een groep weg, met onder andere Tom Boonen en Michal Kwiatkowski, maar ook zij werden gegrepen. Karel Hnik bracht me naar voor in de laatste ronde en daar plaatste ik op de eerste kasseihelling een demarrage.”

De bedoeling was om met een man of tien weg te rijden. “Dat lukte dus niet. Iedereen volgde en op de volgende helling plaatste vervolgens Sagan een serieuze aanval. Ik aarzelde een beetje, maar had eigenlijk ook gewoon niet de kracht om mee te gaan.”

“Sagan bleef buiten schot en werd wereldkampioen. In de laatste kilometer moest ik het peloton laten gaan. Ik had vandaag gewoon niet de kracht om echt mee te spelen. Ik ben tevreden over de wedstrijd en de prestaties van de Tsjechen, maar niet met het resultaat.”

“Ik wil graag nog Sagan feliciteren voor de manier waarop hij won. Hij reed zonder sterke ploeg en won toch. Heel knap. Ik zou ook de Tsjechische wielerbond willen bedanken voor de goede organisatie. Alles was hier dik in orde.”

Video


By on 28/09/2015