Opgave in loodzware Ronde van Lombardije

Opgave in loodzware Ronde van Lombardije

Vincenzo Nibali heeft in Italië de Ronde van Lombardije gewonnen. Zdenek reed even vooraan in de koers, maar kon niet uitrijden. “Dit was een editie voor pure klimmers. Toch ben ik blij dat ik heb deelgenomen. Dit was mijn vijfde monument dit seizoen.”

De Ronde van Lombardije was dit seizoen nog maar eens veranderd van parcours en er moest veel geklommen worden tussen Bergamo en Como. “En dan was er nog eens de regen. Gelukkig niet de hele dag, maar de wegen lagen er dus wel nat en soms gevaarlijk bij.”

“We hadden vanmorgen met de ploeg beslist om enkele afdalingen voor onze rekening te nemen. Na een van die afdalingen raakten we met vijf van onze ploeg voorop samen met Tim Wellens, Robert Gesink en Tom-Jelte Slaghter.”

De mannen van Etixx-Quick Step reden snel 45 seconden bij elkaar. “Maar niet iedereen wilde meewerken. Ik voelde me goed, maar toen onze kopman Michal Kwiatkowski op een helling ging versnelling kon ik echt niet volgen.”

“Ik bleef zitten en wachtte op het moment dat het peloton me zou pakken. Daarna volgde de Muro Soramano met maximale stijgingspercentage van 27%. Damn, die was steil! Eens we Como passeerden stapte ik uit de wedstrijd. Gianluca Brambilla was onze beste man op plaats tien.”

“Eigenlijk heb ik wel genoten van deze klassieker. Ik ben ook blij dat ik ben kunnen starten in alle grote klassiekers dit jaar. Dinsdag start ik nog in Binche - Chimay - Binche en daarna zit mijn seizoen erop. Ik heb nood aan rust.”
By on 05/10/2015