Podruhé Králem cyklistiky!!!

Podruhé Králem cyklistiky!!!

Zdeněk se stal podruhé za sebou Králem české cyklistiky. Korunu pro vítěze ankety Èeského svazu cyklistiky převzal v pražském kongresovém centru PVA EXPO Praha Letòany.
„Naše cyklistiky získala znovu hodně medailí, proto má velkou radost, že jsem znovu vyhrál,“ řekl Štyby.
Letos dokázal vyhrát etapu na Tour de France, klasiku Strade Bianche, či etapu na Czech Tour. Navíc přidal fantastické druhé místo na Paříž-Roubaix a na další klasice E3 Harelbeke. „Byl to i z mojí strany dobrý rok, ale pořád je tam prostor na zlepšování. Rád bych se posunul ještě více dopředu na klasikách,“ přiznal Štyby.
Už dnes odlétal zpátky do Belgie, protože v sobotu startuje na cyklokrosové exhibici pořádané jeho stájovým kolegou Tomem Boonenem v Molu.
Co se týče cyklokrosových startù, určitě s nějakými počítá. „Tým mi nic nezakazuje, nechává to na mně. Ale přesné termíny závodù jsem ještě nevybral. Něco se objevilo v belgických novinách, ale já s nikým nemluvil. Ani s těmi organizátory. Chtěl bych to rozhodnout v nejbližších dnech,“ prozradil Štyby.
Po volnu už má za sebou první tréninky na Mallorce, kam se hned z Belgie vrací a bude se tam chystat do 8. prosince. „A pak se budu přesouvat do Španělska, kde máme první soustředění s týmem,“ dodal Zdeněk.





By on 27/11/2015