Lastige eerste dag in regenboogtrui

Lastige eerste dag in regenboogtrui

Styby had graag een goede wedstrijd gereden in Maldegem, maar kwam ondanks zijn nieuwe regenboog niet verder dan een zevende plaats. "Ik heb lastige dagen achter de rug. Er stond veel op de agenda en de benen waren gewoon niet fris genoeg. Ik was blij dat het uur afgelopen was."

"Ik zat lang achteraan in de eerste groep en ik wilde echt genieten van de wedstrijd. Dat is helaas niet gelukt. De benen voelden zwaar aan. Het was moeilijk om er vandaag plezier in te vinden. Maar eigenlijk had ik zoiets wel verwacht, hoor. Nu wil ik goed slapen en me concentreren op het weekend."

Toch vond Zdenek de sfeer heel speciaal. "Het was echt gek! Er waren zeker 400 kaarten van de ploeg die ik moest tekenen en ik heb ook enkele flessen wijn gekregen van de organisatie van de wedstrijd. Ik wist niet dat zo’n trui zoveel inpakt zou hebben en ik er veel fans zou bij krijgen."

Het succes van Styby in Tabor brak veel records. In Tsjechië was het WK het meest bekeken sportprogramma op de zender CT4, dat werd gelanceerd in 2006. Bijna een miljoen mensen zagen Zdenek wereldkampioen worden. In België waren er dat 1.113.936.

En de website? Ook records. Zondag surften 4.500 mensen naar de site, maandag 3.400. "En daar ben ik heel blij mee. Ook op mijn GSM kreeg ik heel veel berichtjes, in totaal zo’n 200. En mijn mailbox zat ook behoorlijk vol. Ik zou iedereen graag antwoorden, maar het is haast niet mogelijk. Daarom wil ik ze via deze weg graag bedanken."

UITSLAG MALDEGEM: 1. Niels Albert, 2. Kevin Pauwels, 3. Bart Wellens, 4. Sven Nys, 5. Klaas Vantornout, 6. Sven Vanthourenhout, 7. Zdenek Stybar.

NIEUWE UCI RANKING: 1. Zdenek Stybar 3320 punten, 2. Nys 2800, 3. Albert 2740, 4. Vantornout 2286, 5. De Knegt 1725, 6. Pauwels 1596.
By on 03/02/2010