Sezónu začnu na Mallorce

Sezónu začnu na Mallorce

Závody na Mallorce koncem ledna odstartuje Zdeněk sezónu 2016. Èeská ho v ní řada velkých výzev v čele s oblíbenými klasikami, kde by rád vyhrál některý z monumentù. Kromě toho by se chtěl dostat opět do nominace Etixx-Quick Step na Tour de France a láká ho i start na olympiádě v Riu.
Po Mallorce, kde pojede některou z jednorázovek, přijdou následující starty: Kolem Algarve, Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, San Remo, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Kolem Flander a Paříž-Roubaix. „ Pak uvidím, jestli bych jel ještě Amstel nebo Lutych. Záleží, jak se budu cítit po Roubaix,“ řekl Štyby.
Co se týče programu, jeho pozice v týmu už je taková, že si ho v podstatě mohl vybrat. „Tým třeba chtěl, abych jel i Omloop a Kuurne, ale já jsem jim řekl, že bych místo toho radši trénoval. Přistoupili na to, i když by mě třeba na startu rádi viděli,“ uvedl Zdeněk.
Má za sebou prosincové soustředění ve španělské Denii, teï s týmem trénoval v Calpe. Kromě toho se chystal individuálně na Mallorce. „Cítím se dobře. Mám natrénováno o něco víc než touto dobou vloni a už se těším na první závody,“ přiznal.
Ke svým ambicím v sezóně Zdeněk podotkl: „Rád bych vyhrál nějaký klasikářský monument. Budeme mít hodně silný tým, tak doufám, že se to povede. Vloni jsem vyhrál Strade a byl druhý na Harelbeke a Roubaix. Teï bych rád přidal aspoò jedno opravdu velké vítězství.“
Věří, že tým Etixx-Quick Step bude v nivé sezóně hodně silný. „Přišli mladí kluci, jako třeba Martinelli, jsou ti Kolumbijci Gaviria s Contrerasem, kteří už u nás byli kousek loòské sezóny jako stážisti. Ale Marcel Kittel i Dan Martin by měli být velikými posilami,“ přiznal Štyby.
Rád by se znovu dostal na Tour de France, stejně jako na olympiádu do Ria. „Vloni jsem na Tour vyhrál etapu a i letos bych tam rád jel se stejnými ambicemi. Ale je mi jasné, že v našem týmu bude přetlak. Přišel k nám Kittel, otázkou je, kolik k němu budou chtít dát lidí. Jsem v nějaké širší nominaci a ta finální se stejně bude dělat až těsně před Tour.“





By on 11/01/2016