Zdenek mikt op de grote klassiekers

Zdenek mikt op de grote klassiekers

Het wielerseizoen gaat bijna weer van start. Styby en zijn ploeg Etixx-Quick Step stelden zich afgelopen week voor aan de pers en maakten daarbij hun doelen bekend. “Die blijven dezelfde als de afgelopen jaren: de grote klassiekers”, aldus onze man.

Starten doet Styby eind deze maand op Mallorca, waar traditioneel vijf eendagswedstrijden op de kalender staan. “Maar welke ik zal rijden weet ik nog niet. Dat zal de ploeg in de loop van die week beslissen. Na Mallorca vertrek in naar Portugal voor de Ronde van de Algarve.”

Een week na de Algarve volgen de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, maar die wedstrijden laat Zdenek liggen. “De ploegleiding wilde nochtans heel graag dat ik daar zou starten, maar ik koos er voor om in plaats daarvan te gaan trainen. De ploeg accepteerde dat.”

Geen Belgisch openingsweekend dus voor onze kampioen, die begin maart wel zijn titel in de Strade Bianche zal verdedigen. De rest van zijn programma: Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo, de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

“Een van die laatste twee zou ik absoluut willen winnen. Die monumenten zijn mijn grote doelen dit seizoen. Ik sta op dit moment al vrij ver met trainingen, verder dan afgelopen jaren. Ik ben dus heel gemotiveerd. We hebben ook een hele sterke ploeg. Ik geloof er in.”

Het voorjaar afsluiten doet Zdenek dan mogelijk nog niet. Mits goede benen doet hij er de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik nog bij, waarna wellicht een korte rustperiode volgt. In de zomer wil Styby opnieuw naar de Tour, waar hij vorig jaar nog een etappe won.

“Er zijn heel veel renners die graag naar de Tour willen. Zo ook Marcel Kittel en Daniel Martin, twee nieuwe en sterke renners binnen onze ploeg. Kittel is onze nieuwe spurter en onze selectie zal vooral rondom hem worden gemaakt, vermoed ik. We zullen wel zien. Het is nog ver weg.”

En tot slot: de Olympische Spelen in Rio? “Heel graag.”
By on 12/01/2016