Bojoval jako lev, ale spurt prohrál

Bojoval jako lev, ale spurt prohrál

Zdeněk se představil ve druhém závodě v dresu mistra světa ve skvělé formě. V předposledním díle seriálu GVA v belgickém Lille bojoval jako lev o vítězství a přišel o něj až v závěrečném spurtu, v němž podlehl Svenu Nysovi.


Právě s Nysem jezdil Štyby prakticky od začátku vpředu a nikdo jejich tempu nestačil. „Cítil jsem se o tisíc procent líp, než ve středu na závodě v Maldegemu. Trošku mě mrzí, že jsem přišel o první vítězství v dresu mistra světa, ale na druhou stranu jsem rád, že jsem do poslední chvíle dokázal bojovat o prvenství. Týden po mistrovství světa jsem všem mohl ukázat, že jsem formu rozhodně neztratil,“ řekl Štyby.

„První pùlku závodu jsem se ale trochu trápil. Pak jsem píchnul zadní kolo, musel jsem měnit a zvolil jsem širší gumy. Pak už se mi jelo daleko líp. Udělal jsem jednu menší chybu, pár vteřin na Svena jsem si sjel a ke konci už se mi jelo fakt dobře. Věřil jsem si na vítězství, ale ten spurt jsem pokazil. Šel jsem tam z první pozice a Nys měl trošku víc síly. Prohrál jsem snad o třicet centimetrù,“ dodal mistr světa, kterému udělali před cestou na závod radost zaměstnanci pekárny v Essenu. „Dostal jsem od nich výborné malé dortíčky, jsou fakt skvělí...“


V celkové klasifikaci GVA je Zdeněk třetí, ale už má stejně bodù jako druhý Belgičan Albert, který dnes skončil čtvrtý. Albert je druhý kvùli vyššímu počtu vítězství. „Sven už má náskok, prvenství si asi v posledním závodě v Oostmalle pohlídá. Ale mezi námi je to ještě otevřené.“

Výsledky: 1. Sven Nys (Bel.), 2. Zdeněk Štybar (ÈR), 3. Kevin Pauwels, 4. Niels Albert, 5. Klaas Vantornout, 6. Bart Aernouts (vš. Bel.). Stav GVA: 1. Nys 171, 2. Albert, 3. Štybar oba 157, 4. Pauwels 105, 5. Aernouts 103.




By on 06/02/2010