Klaar voor de Strade Bianche

Klaar voor de Strade Bianche

In Italië staat morgen de tiende editie van de Strade Bianche op het programma. Zdenek komt er net als vorig jaar aan de start en zal er zijn titel dus verdedigen. Onze Tsjech bereidde zich de afgelopen tien dagen voor op Mallorca.

“Het waren de ideale weersomstandigheden om mijn trainingen te kunnen doen. Ik ben heel blij, want het was een belangrijk deel in mijn voorbereiding. Tussen nu en Parijs-Roubaix is er immers geen tijd meer voor zulke trainingen.”

Van Mallorca ging het richting Italië voor de Strade Bianche, die ondanks haar korte bestaan toch al een klassieker is geworden. “Ik ga er vandaag het parcours verkennen. Er zijn twee plaatsen waar het parcours is aangepast en die wil ik wel even bekijken.”

“Momenteel geven ze zaterdag regen, wat het parcours wel iets lastiger zou kunnen maken. Mij maakt het in ieder geval niet veel uit. Ik zal niet benadeeld worden ten opzichte van anderen, maar er is wel natuurlijk een groter risico om te vallen. Maar ik ben er niet bang voor.”

De wedstrijd is 176 kilometer lang en gaat over negen lange grindwegen tussen de wijnvelden. In tegenstelling tot Parijs-Roubaix, waar de Strade Bianche makkelijk mee wordt vergeleken, telt deze ook tien korte maar steile hellingen.
By on 04/03/2016