Strade Bianche

Strade Bianche

10. ročník závodu Strade Bianche na startu přivítá loòského vítěze podruhé. Po závodech na Mallorce a etapovém závodě Volta ao Algarve se Zdeněk připravoval 10 dnù ve víceméně již domácím prostředí na Mallorce.

“Celých 10 dnù vydrželo počasí a měl jsem pro trénink ideální podmínky. Mám z toho radost, byl to pro mně dùležitý blok přípravy, protože od teï až do Paris-Roubaix není už na nic víc prostor. Tra» si pùjdu projet zítra. Myslím, že na dvou místech má být oproti loòsku změna, dnes večer si projdeme detaily. Zatím to vypadá, že by mělo pršet, tím ta tra» bude složitější, ikdyž mně osobně to v zásadě nevadí. Určitě tím nebudu mít oproti ostatním nevýhodu, je sice větší riziko pádu, ale nebojím se toho závodu ani na vodě.”

Tra» závodu je dlouhá 176km a jede se z části po prašných cestách mezi vinicemi. Tímto si je závod podobný s Paříž-Roubaix, by» na rozdíl od francouzského závodu se nejede po kostkách a jeho profil je zvlněný. Celkově závodníky čeká devět takových úsekù. V závěru závodu je kolem deseti opravdu krátkých a prudkých stoupání.

Aktualizace po projetí tra»i:

"Na trati jsou nové úseky, které budou pro prùběh závodu klíčové a hodně ho ovlivní. I počasí vypadá pořád stejně, na závěr závodu by mělo pršet. Takže to závod také neulehčí. Ale strašně rád jsem se do Sieny opět vrátil." řekl Zdeněk k sobotnímu klání.

Nezbývá tedy než držet palce.






By on 04/03/2016