Cancellara klopt Styby in de Strade Bianche

Cancellara klopt Styby in de Strade Bianche

Zdenek heeft zichzelf niet kunnen opvolgen als winnaar van de Strade Bianche. Onze Tsjech moest in de straten van Siena enkel Fabian Cancellara voor zich dulden. In een sprint met twee was de Zwitser net iets sterker.

De wedstrijd brak open op 20 kilometer van de aankomst. Peter Sagan plaatste een versnelling en alleen Fabian Cancellara, Gianluca Brambilla en Styby konden die beantwoorden. Brambilla, ploegmaat van Styby, was nochtans al lang in de aanval geweest.

In de finale plaatste dezelfde Brambilla tot twee keer toe een aanval. De Italiaan leek weg, maar viel op de slothelling naar de aankomst in Siena helemaal stil. Cancellara en Styby namen over en op het einde bleek de Zwitser net iets sterker.

“Een beetje zuur om zo te verliezen. Ik was er heel dicht bij, maar ik moet toegeven dat Fabian gewoon iets sterker was. Als ploeg hebben we het uitstekend gedaan en hadden we de wedstrijd goed onder controle. Mijn ploegmaats hebben me een hele dag bijgestaan.”

“Deze wedstrijd is zo mooi maar heel lastig. Dat ik uiteindelijk verlies van Fabian is geen schande. Over mijn conditie ben ik tevreden. Ik zit op een goed niveau. Mijn volgende wedstrijd is Tirreno-Adriatico die woensdag van start gaat.”
By on 05/03/2016