Styby wint tweede etappe in Tirreno-Adriatico!

Styby wint tweede etappe in Tirreno-Adriatico!

De tweede etappe in Tirreno-Adriatico is gewonnen door niemand minder dan… Styby! Onze favoriet plaatste in de laatste lastige kilometer een stevige demarrage en won solo. Bovendien neemt hij ook de leiding in het algemeen, het punten- en bergklassement.

“We hadden het al over deze etappe zo’n twee weken geleden”, zei Zdenek na afloop. “We wisten dat de finale hier heel technisch was. Mijn aanval op die bepaalde plaats was geen plan, maar het kwam gewoon heel goed uit. Ik had ruimte en dus ging ik.”

Styby hield uiteindelijk een kleine voorsprong over. Peter Sagan, de wereldkampioen, strandde op een seconde en Vincenzo Nibali werd derde. “Ik gaf alles wat ik had. Met succes dus. Ik ben hier echt heel blij mee, zeker na de tweede plaats in de Strade Bianche en de ploegentijdrit.”

In het klassement heeft onze man een voorsprong van negen seconden op eerste achtervolger Greg Van Avermaet. “Ik zou heel graag de leiderstrui behouden tot het einde, maar dat gaat heel moeilijk zijn. De etappe van zondag zal de doorslag geven.”

Video


By on 10/03/2016