Styby geklopt in de sprint

Styby geklopt in de sprint

Zdenek heeft in Lille laten zien dat de conditie nog goed zit. Samen met Sven Nys gaf hij de op een na laatste wedstrijd om de GVA Trofee kleur en sloot ze uiteindelijk af met een tweede plaats. In de sprint had Nys het meeste overschot. "Ik voelde me 100 keer beter dan in Maldegem, en dus ben ik tevreden."


"Eigenlijk ging het niet zo goed in het begin", begint Styby zijn relaas. "Ik reed snel weg met Nys en reed even later lek. Gelukkig was de post niet al te ver en kon ik makkelijk wisselen. Daarna voelde ik me een pak beter. Ik maakte in de slotfase wel de fout om op kop de sprint te beginnen."

"Nys had iets meer kracht dan ik en ging nog net over me. Heel jammer voor die zege, maar Sven was gewoon iets sterker", aldus onze wereldkampioen, die nu samen met Niels Albert de tweede plaats deelt in de GVA Trofee en op 14 punten volgt van leider Nys.


"Al bij al mag ik dus niet klagen. Mijn dag was trouwens goed begonnen. Bij bakkerij Van Thilo hadden ze speciale koekjes gemaakt met mijn foto op. Lekker! Bedankt, mannen!"
By on 06/02/2010