Vijfde etappe Tirreno-Adriatico geannuleerd

Vijfde etappe Tirreno-Adriatico geannuleerd

De vijfde etappe in Tirreno-Adriatico werd geannuleerd. De organisatie besliste gisteren al om de etappe niet te laten doorgaan omwille van de sneeuwval. “Een goede maar waarschijnlijk moeilijke beslissing die de organisatie moest maken.”

“Normaal zouden we vandaag de koninginnenrit rijden. Een zware etappe met een aankomst bergop. Door de hevige sneeuwval besloot de organisatie gisteren al om de etappe te schrappen. Dit moet de eerste keer ooit zijn dat ze zo’n beslissing nemen nog voor de start.”

“Ik wil de organisatie nadrukkelijk bedanken om aan onze veiligheid te denken. We vragen al enkele jaren om een Extreme Weather Protocol-commissie. Nu is die er en heeft ze meteen nut. Zij kwamen samen met de organisatie overeen om de etappe te schrappen.”

Morgen rijden de renners wel. “Er staat dan een etappe van 210 kilometer op het programma. Ik hoop dat ik de leiderstrui kan behouden en zal er dus voor vechten”, aldus Styby. Tirreno-Adriatico zal dinsdag worden afgesloten met een individuele tijdrit over 10 kilometer.
By on 13/03/2016