Peloton komt net te laat

Peloton komt net te laat

Na de tweede heeft Peter Sagan nu ook de derde etappe gewonnen in de Ronde van Zwitserland. De wereldkampioen was de beste in een uitgeregende rit. Styby werd 44e.

“Het weer was weer heel bizar. Soms was het 10 graden en op andere momenten weer 22. De etappe op zich moest mij wel liggen en ik had graag mijn vorm eens getest. Maar eerst moesten we de vlucht van de dag terugpakken, wat echt niet makkelijk was dit keer.”

Maar eens de lokale ronde opgedraaid kwam alles toch weer samen. “Er lagen twee hellingen op het rondje waar we iets konden proberen. Toen het opnieuw begon te regenen, verloor ik echter veel plaatsen gewoon omdat ik niets kon zien. Ik begon in 30e positie aan de klim.”

“Ik voelde me eigenlijk vrij goed op dat moment. Beter dan in de voorbije wedstrijden. Maar ik zat dus een beetje te ver. Na de laatste klim besloten we te jagen op de ontsnapte Peter Sagan, Michael Albasini en Silvan Dillier om Ariel Maximiliano Richeze te laten spurten.”

Maar op veel hulp moesten Zdenek en Petr Vakoc niet rekenen. “We kwamen net te laat. Max won wel de spurt van het peloton en had de etappe dus zeker kunnen winnen. We hebben ons best gedaan. Proficiat aan Sagan, die indrukwekkend bezig is. Morgen proberen we opnieuw.”
By on 13/06/2016