Ronde van Zwitserland zit erop

Ronde van Zwitserland zit erop

Miguel Angel Lopez van Astana heeft de Ronde van Zwitserland gewonnen. Het slotweekend was nog behoorlijk lastig met een individuele tijdrit en een – gelukkig – ingekorte bergrit. “Een goede beslissing van de organisatie”, klonk het bij Zdenek.

“Gisteren in de tijdrit voelden de benen niet zo goed van bij het begin en deed ik het rustig aan. Misschien maar goed ook, want de etappe van vandaag zou nog lastig worden. Door het slechte weer besliste de organisatie echter de rit in te korten. Een goede beslissing.”

De start werd gegeven op La Punt en ging via de Fluelapass naar Davos. “Ons doel was de puntentrui van Maximilian Ariel Richeze te verdedigen. En dat is gelukt. Missie geslaagd dus. Op de Fluelapass ging het heel hard. Het regende en sneeuwde er ook. En het was er 0 graden.”

“Boven op de top ben ik gestopt om wat extra kleren aan te trekken voor de afdaling. Ik heb ze niet meer uitgetrokken tot na de finish”, aldus Styby, die uiteindelijk 81e werd in het eindklassement op een uur van de Colombiaanse winnaar.

De volgende wedstrijd is normaal gezien het nationaal kampioenschap van volgende zondag. “Of ik donderdag ook de tijdrit ga rijden weet ik nog niet. Dat beslis ik morgen.”
By on 19/06/2016