Štyby vyhrál Superprestige!!!!!

Štyby vyhrál Superprestige!!!!!

Sen se stal skutečností. Zdeněk Štybar je poprvé v kariéře celkovým vítězem seriálu Superprestige!!! Dnes ve Vorselaaru po fantastickém výkonu zvítězil, když v posledním kole předjel svého rivala v boji o prvenství Belgičana Nielse Alberta. „Je to obrovský úspěch, neskutečná bomba,“ řekl Zdeněk bezprostředně po závodě.

Jak se cítíš jako druhý Èech v historii, který vyhrál celkově Superprestige?
Je to nádhera. V téhle sezóně jsem toho o moc víc vyhrát nemohl. Vážím si toho, že jsem si všechno musel v rozhodujícím závodě vybojovat sám. Jel jsem proti týmové přesile BKCP, já tam vpředu k ruce nikoho neměl. Ale stejně jsme si to ve finále rozdali s Nielsem na férovku. Byl to nádherný boj. Nikdo nemohl podle toho prùběhu říct, že jsem si vítězství nezasloužil. Jsem opravdu rád, protože jsem se prvních dvacet minut šíleně trápil.

Jednu chvíli ses propadl dozadu, co se stalo?
Musel jsem měnit kolo a ještě přede mnou spadl Dieter Vanthourenhout. Ztrácel jsem možná deset vteřin a tušil jsem, že je asi hotovo. Na téhle těžké trati bylo těžké sjíždět deset metrù, protože pod sněhem byl všude led. A nikdo nevěděl, kde mu to podklouzne. Natož pak ztrátu, kterou jsem měl já.

Ale přesto jsi znovu dojel na špici.
Øekl jsem si, že to bude hop nebo trop. Poslední dvě kola jsem jel totální hranu, s maximálním rizikem. Mohl jsem kdekoliv sletět, ale naštěstí se to nestalo.

Když jsi dojel Nielse Alberta, co ti blesklo hlavou?
Že když jsem to dokázal, už to nesmím pustit. Byl to boj jen nás dvou a já z něj vyšel vítězně. Nakonec celou Superprestige rozhodlo posledních pět minut posledního závodu. A já celkově vyhrál o jediný bod. Strašně si toho vážím.

Výsledky: 1. Zdeněk Štybar (ÈR) 57:58, 2. Niels Albert (Belg.) +6, 3. Radomír Šimùnek (ÈR), 4. Sven Nys oba +9, 5. Dieter Vanthourenhout +59, 6. Klaas Vantornout (všichni Bel.) +1:15. Konečné pořadí Superprestige: 1. Štybar 110, 2. Albert 109, 3. Nys 98, 4. Vantornout 88, 5. Pauwels 82, 6. Aernouts 61.






By on 14/02/2010