Styby wint en pakt de SUPERPRESTIGE!!!

Styby wint en pakt de SUPERPRESTIGE!!!

De Superprestige is binnen. Na een spannend duel met Niels Albert is Zdenek als winnaar uit de bus gekomen. De slotmanche in Vorselaar ging eveneens naar onze favoriet, die zijn zegetellers inmiddels op elf heeft gezet.

"Nu ben ik perte totale", zei Styby met een tevreden blik na afloop. "De laatste twee ronden heb ik alles gegeven. Het was alles of niks. En het is gelukt." Het publiek genoot inderdaad van een uiterst spannend slot, met onze Styby in de hoofdrol.

Nochtans was Zdenek niet super van start gegaan. De eerste wedstrijdhelft reed hij ietwat anoniem mee in zesde positie, tot landgenoot Radomir Simunek in de aanval ging. Styby reed de kloof dicht, maar zag na een fout van Simunek ook de rest terugkeren.

"Daarna moest ik van fiets wisselen", gaat Zdenek zelf verder. "Mijn voorwiel was scheef door een slipper en zo moest ik plots in de achtervolging. Ik verloor nog extra seconden wanneer Sven Vanthourenhout net voor me viel, ook vooraan was dat het geval."

Albert was de enige die vooraan recht wist te blijven en de man uit Baal trok vervolgens furieus door. De voormalige wereldkampioen rook de eindzege, maar voelde tegelijk ook een sterke Stybar dichter komen. "Ik nam veel risico’s, het was gewoon alles of niks."

In de laatste ronde kwamen de twee samen. "Dan was het spektakel tot en met. Ik ging over Albert, hij terug over mij. Ik wist dat ik na de tweede materiaalpost vooraan moest zitten en dus sprong ik weer over hem. De mensen schreeuwden ons allebei vooruit."

Styby bleek de sterkste en mocht na een knappe wedstrijd zegevieren. "Amai, wat was dat? Ik nam ontzettend veel risico’s en dacht: ‘man, wil je dood?’ Maar ik heb nu wel de Superprestige gewonnen. Een tweede plaats was heel jammer geweest."

"Voor het seizoen was mijn doelstelling om in alle klassementen top drie te rijden. En zelfs dat vond ik toen te hoog gegrepen. Nu heb ik er twee gewonnen en ben ik wereldkampioen. Ik had het niet verwacht, maar ik had er wel alles voor gedaan."
By on 14/02/2010