Tijd voor de Vuelta

Tijd voor de Vuelta

Zdenek start morgen in de Ronde van Spanje na een week rust op Mallorca. Hij keerde een week geleden terug van de Olympische Spelen in Rio en had dus tijd om te bekomen van de jetlag en de lange weg richting Europa.

“Ik vloog van Rio naar Lissabon, daarna naar Barcelona en dan pas naar Mallorca. Het duurde even voor ik bekomen was van de jetlag en de vermoeiende reis. Ik trainde op Mallorca, maar niet intensief. Ik deed het de eerste dagen echt rustig aan, pas daarna begon ik weer een beetje serieus te fietsen. Ondanks dat ik het gevoel had dat ik nog wat rust nodig had voor de Vuelta.”

De Olympische wegrit is inmiddels al even achter de rug. Het resultaat viel Zdenek tegen.

“Op zich was het een geweldige ervaring. Het Olympisch dorp alleen al. Ik heb veel atleten kunnen ontmoeten. De sfeer was er geweldig. Het voelde als een groot trainingskamp. Je leeft even tezamen met 10.000 andere sporters. In het Tsjechische dorp heb ik alle grote Tsjechische namen kunnen ontmoeten. ’s Morgens spraken we elkaar telkens met een kop koffie. Het was heel interessant om te weten te komen hoe hun seizoen en hun trainingen eruit zien.”

“De wedstrijd zelf? Ik voelde me echt niet goed die dag. Mijn conditie was goed, daar lag het niet aan. Ik weet niet wat het was. Was het het water? De warmte? Ik weet het niet. Het was gewoon niet goed.”

Na de wedstrijd was er nog tijd om naar andere sporten te kijken. “Barobora Strycova en Lucie Safarova speelden tegen de zusjes Williams. Heerlijk om mee te maken! Op een gegeven moment waren wij Tsjechen zo hard aan het supporteren, dat de Brazilianen ‘Czech! Czech!’ aan het roepen waren. Indrukwekkend!”

Maar nu is het dus tijd voor de Vuelta. “Ik denk dat er zeker een kans is op een ritzege. Ik ga mijn best doen, maar neem het dag per dag.”
By on 19/08/2016