Kapotte benen in de finale

Kapotte benen in de finale

Simon Yates heeft de zesde etappe gewonnen in de Ronde van Spanje. De Brit reed in de slotfase weg en haalde het solo. Zdenek werd zeventiende. “Ik had gehoopt op een veel beter resultaat in deze etappe, maar op het einde waren de benen kapot.”

De etappe werd gekleurd door een kopgroep van elf. “Moeilijk om zo’n grote groep vanuit het peloton onder controle te houden. Gelukkig deed BMC haar werk en werd de voorsprong nooit heel groot. In de finale kwam alles weer samen.”

En in die finale ging het voortdurend op en neer. “Officieel zat er maar één categoriseerde klim in het parcours. Orica, de ploeg van Yates, reed in de technische afdaling heel sterk naar beneden. Het peloton brak in verschillende stukken.”

“Gelukkig zat ik goed vooraan, maar de benen hadden geweldig afgezien op de klim. Daarna volgden nog enkele korte klimmetjes, waar de betere klimmers als Yates en zelfs Chris Froome in de aanval gingen. Dat heeft mij doodgedaan.”

Zdenek had niet meer de benen om te spurten voor een ereplaats. “Yates was al gaan vliegen, dus reden we voor plaats twee en drie. Maar ik kon niet meer. Hopelijk herstel ik snel van deze rit, want ze heeft veel energie gekost.”

“Ik hoopte op een goede uitslag in deze etappe, maar het zat er dus niet in. De Vuelta is gelukkig nog heel lang en dus probeer ik de spirit er in te houden en de komende twee weken er nog voor te gaan”, aldus Zdenek.
By on 26/08/2016