Styby moet prijs betalen voor inspanningen

Styby moet prijs betalen voor inspanningen

De voorbije twee etappes in de Ronde van Spanje waren niet van de gemakkelijkste. In de etappe van gisteren moest Zdenek de prijs betalen van de inspanningen van de dagen ervoor en in de etappe van vandaag probeerde hij zich ondanks de moeilijke kilometers te sparen.

“Gisteren was een lastige dag”, begint Zdenek. “Aanvankelijk controleerden wij van Etixx-Quick Step het tempo, maar later nam Astana over en toen ging het toch iets te snel. Ik betaalde echt de tol van de inspanningen die ik al leverde in deze ronde.”

De etappe van vandaag was al iets makkelijker. “Het was vooral vlak vandaag, op de finale na. Er was ook weinig wind en veel rechte banen. Pieter Serry van onze ploeg zat mee in de vlucht, een ideale situatie voor ons. Hij werd uiteindelijk knap vijfde.”

“De slotklim was lastig met in de laatste drie kilometer tot 20% ofzo. Ons doel was om Gianluca Brambilla af te zetten aan de voet en dat is behoorlijk gelukt. Ik zelf mocht vanaf daar mijn eigen tempo kiezen en dat heb ik ook gedaan. Hopelijk ben ik tegen morgen gerecupereerd.”
By on 27/08/2016