Weer prijs voor de ploeg

Weer prijs voor de ploeg

David De La Cruz zorgde in de Ronde van Spanje voor een derde ritzege voor Etixx-Quick Step. De Spanjaard was de sterkste uit een kopgroep en neemt ook de leiding in het klassement. “We zijn allemaal heel trots op de prestatie van onze ploegmaat”, aldus Styby.

“De etappe van vandaag bestond uit verschillende beklimmingen van tweede en derde categorie, met aankomst op de Alto del Naranco. Ons doel was om mee te zijn in de vlucht en bij voorkeur David De La Cruz. En dat lukte ook.”

Trek-Segafredo miste een man in de kopgroep en probeerde die situatie nog recht te zetten. “Maar de kopgroep was te sterk. Movistar nam nog over in de finale en kwam nog dicht, maar de winnaar zat toch vooraan. David bleek zelfs de sterkste en won. Heel knap.”

“Ons werk zat er toen nog niet op, want met Gianluca Brambilla hadden we nog een sterke man in het peloton. We hebben hem vooraan afgezet, waarna hij makkelijk de sprint won voor de twaalfde plaats.”

Zdenek zelf kwam pas later over de streep als 94e. In de etappe van maandag rijden de renners naar Lagos de Covadonga, een lastige aankomst. “We zullen proberen om de rode leiderstrui van David zo lang mogelijk te verdedigen.”
By on 28/08/2016