WK in Doha sloot Zdenek zijn seizoen af

WK in Doha sloot Zdenek zijn seizoen af

Peter Sagan is in Qatar voor de tweede opeenvolgende keer wereldkampioen geworden. De Slovaak was de beste in een sprint van een beperkte groep. Daar maakte Zdenek helaas geen deel van uit. “Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Ik kwam voor een betere uitslag dan een 45e.”

“Het was extreem heet hier in Doha en er stond ook veel wind. Niets dat we niet op voorhand wisten. De start verliep rustig. Dat kwam vooral door de tegenwind. We reden amper 30-35 kilometer per uur. Maar dan moesten we in de woestijn nog rechts afdraaien.”

In de woestijn stond er nog meer wind en dus werden er waaiers opgezet. “Er ontstond een groot gevecht om vooraan te zitten. Dit was het meest belangrijke moment van de hele koers. Toen we iets verder nog eens naar rechts gingen ontstonden er veel scheuren.”

“Ik geraakte in een tweede groep terecht zonder landgenoten. Heel ver waren ze niet, mijn Tsjechische ploegmaats, maar het was gewoon veel te moeilijk om plaatsen te winnen of naar een andere waaier te springen. Er ontstond een grote achtervolging op de eerste groep.”

In de eerste groep namen vooral de Belgen het heft in handen. “We reden lang op 30-35 seconden, maar eens het lokale circuit opgedraaid groeide onze achterstand snel. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat de koers voor mij daar al zou zijn gereden.”

“Ik bolde uiteindelijk als 45e over de streep. Een uitslag waar ik niet voor was gekomen en dus ben ik ontgoocheld. Maar oké, meer kon ik niet doen. Nu kijk ik uit naar wat rust en vakantie. En daarna gaat de focus op 2017.”“Hier is een foto die ik graag aan de mensen wil laten zien. Dit waren de 60 meest belangrijke kilometers van de wedstrijd. Zo zie je hoe snel het ging.”
By on 18/10/2016