Volta ao Algarve završila přípravu před klasikami

Volta ao Algarve završila přípravu před klasikami

Nedělní vrchařskou etapou byl zakončen závod Volta ao Algarve. Pro Zdeòkùv tým byl závod ve znamení raketového startu a slabšího finiše. První dvě etapy patřily neomylně stájovým kolegùm. Třetí den v individuální časovce zajel Štyby na 19.místě nejlepší čas z týmu a poskočil v celkovém pořadí o jednu příčku na 35.místo.

V sobotní sprinterské etapě se tým vyčerpal snahou zničit únik a ve finiši se týmový sprinter Fernando Gaviria bohužel neprosadil.

Dnešní etapa byla za Zdeòkùv tým cílena na Daniela Martina, ani tomu se však nepodařilo čtvrteční úspěch zopakovat, když dojel na 11.místě.

"Byla to pro mě skvělá příprava a test kondice. Vyhráli jsme dvě etapy, to bylo příjemné. Včera jsme do toho dali všechno, ale bohužel jsme nevyhráli. Dnes jsme jeli na Dana a ta etapa byla těžká, ale těžkou jsme si ji udělali i sami. Takže celkově hodnotím závod jako kombinaci dobrého týmového ducha, potřebné přípravy i trochy legrace. Na otevírací víkend do Belgie jedu s dobrým pocitem." shrnul závod Štyby

Celkově si tedy Zdeněk dojel pro 40.místo v celkové klasifikaci a nyní ho čekají první jarní jednorázovky v Belgii.




By on 19/02/2017