Veertiende in de Omloop

Veertiende in de Omloop

In België is het wielerseizoen van start gegaan met de Omloop Het Nieuwsblad. Zdenek reed een behoorlijke wedstrijd, maar raakte mede door verschillende valpartijen nooit vooraan in de finale. “Er waren er dan ook drie heel sterk vandaag. Proficiat aan winnaar Greg Van Avermaet.”

“Het ging er de hele dag heel snel aan toe”, begint Zdenek zijn wedstrijdverhaal. “Ook op de kasseien. Het is trouwens altijd heel raar en het gaat er nerveus aan toe, zo voor het eerst weer op die kasseien. Dat zorgde dan ook voor valpartijen.”

Quick Step Floors kende heel wat pech, want kopman Tom Boonen raakte twee keer betrokken en ook Niki Terpstra ging een keer tegen de grond en reed op een slecht moment lek. “Ik kon de valpartijen twee keer nipt ontwijken en dus had ik een beetje geluk.”

“Ook de grote val op de kasseien kon ik nipt ontwijken, maar ik verloor er wel de aansluiting met de groep der favorieten. Het was vanaf dan van groep naar groep rijden, want ik had er toch wel wat tijd mee verloren.”

Vooraan werd niet gewacht en uiteindelijk zouden Greg Van Avermaet, Peter Sagan en Sep Vanmarcke spurten voor de overwinning. “Ik reed in de achtervolging met een sterke groep, maar terugkomen lukte niet meer. Ze waren te sterk.”

Uiteindelijk werd Styby veertiende. Morgen start hij ook in Kuurne-Brussel-Kuurne.
By on 25/02/2017