Geen Milaan-Sanremo, wel Dwars door Vlaanderen

Geen Milaan-Sanremo, wel Dwars door Vlaanderen

Zdenek zal zaterdag niet starten in Milaan-Sanremo. Onze favoriet besliste om niet deel te nemen en in plaats van Sanremo naar Mallorca te trekken. “Maar ik start dan wel in Dwars door Vlaanderen in Waregem komende woensdag.”

“Tirreno-Adriatico is al bij al goed verlopen. Ik hoopte op een goed resultaat voor mezelf en dat is niet gelukt, ondanks dat de conditie wel goed is. Met de ploeg behaalden we trouwens wel een ritzege met Fernando Gaviria.”

Na de Tirreno trok Styby naar Mallorca. “En daar blijf ik tot Dwars door Vlaanderen. Nee, Milaan-Sanremo doe ik niet. Waarom niet? Ik reed Sanremo al vier keer en deed dat twee keer in hele slechte weersomstandigheden en de andere twee keer ging ik telkens tegen de grond.”

“En dus koos ik er voor om nu wat rust te nemen op Mallorca en in plaats van Sanremo straks in Waregem te rijden. Bovendien maakt deze wedstrijd nu ook deel uit van de UCI World Tour. Ik reed hem nog nooit eerder, maar kijk er wel al naar uit. Daarna volgen ook de E3 Prijs en Gent-Wevelgem.”
By on 16/03/2017