Štyby a jeho nový supertalent, který doufejme na Flandrách vezme za své

Štyby a jeho nový supertalent, který doufejme na Flandrách vezme za své

Legendární Ronde van Vlaanderen se letos rozjede již po 101. Zdeòkùv tým do závodu jde s nejvyššími ambicemi a reálných adeptù na vítězství je i jen z tohoto týmu několik. 260km dlouhý závod se letos poprvé pojede z Antverp a trasa je tedy v úvodu jiná, než v letech předchozích.

Štyby se na závod jako takový připravoval na místě dva dny, ve kterých si byl právě kvùli novému startu projet celou trasu. Závodem žije poslední dny celá Belgie, je to i na belgické poměry naprostý unikát.

„Celý den je dnes v televizi přenos muzejní edice závodu, kterou jedou bývalí profesionálové a komentuje ho Eddie Merckx. Belgičané jsou tím závodem jako posedlí, sleduje to každý. Závodníci jedou v prùměru 25km v hodině, užívají si to. Já sám se strašně těším, ta atmosféra je fakt parádní.“ líčí předzávodní atmosféru Štyby

Na neděli je Zdeněk připraven po všech stránkách a doufá ve větší odevzdání se intuici, než se mu dařilo v letošní sezóně prozatím.

„Již delší dobu mám pocit, že formu mám dobrou, ale ještě to letos nevyšlo podle mých představ. Někde jsem zaspal, ale zato jsem objevil v sobě nový supertalent., a to nechat ujet vždy ten rozhodující únik, to jsem doteï v sobě neobjevil. Samozřejmě doufám, že mě opustí. Nevím, jak ten pocit obalamutit, potřeboval bych asi méně přemýšlet a spoléhat opět na intuici.“ směje se Zdeněk




By on 31/03/2017