Amerikaans avontuur zit erop

Amerikaans avontuur zit erop

De Ronde van Californië zit erop. In de laatste etappe probeerde Quick Step Floors nog tevergeefs een massasprint uit te lokken, maar de winst was opnieuw voor de Amerikaan Evan Huffman, die het peloton weer voorbleef. De eindwinst ging naar George Bennett.

“Het was hard koersen hier. Ik hoopte om wat competitieritme op te doen, maar het was heel lastig en ik heb toch flink afgezien. Ook in de tijdrit van vrijdag. Die was op een hoogte van 2.100 meter. Niet zo makkelijk dus. Het was wel een goede test voor mijn nieuwe tijdritpositie.”

De laatste etappe begon gevaarlijk. “Een heel stomme start was dat. In dalende lijn. Dat zorgde natuurlijk voor verschillende valpartijen. Later stonden drie gecategoriseerde hellingen op het menu en het peloton ging daarom heel hard rijden.”

“We probeerden als ploeg de etappe op een spurt te laten eindigen voor kopman Marcel Kittel, maar dat mislukte helaas. Toch was er opnieuw een goede teamspirit aanwezig in onze ploeg en hebben we heel goed samengewerkt, zoals we eigenlijk gewoon zijn.”
By on 22/05/2017