Tour de Suisse jako příprava na mistrovský dres

Tour de Suisse jako příprava na mistrovský dres

V závodě Okolo Švýcarska nebyl Zdeňkův tým dominantní, ale nevedlo se mu špatně. Během devíti dnů se sice podařilo na nejvyšší příčku vystoupit pouze Philippu Gilbertovi, ale Quick-Step byl i tak nepřehlédnutelný.

"Pro tým to byl celkem dobrý závod, vyhrály jsme etapu, Matteo byl dvakrát třetí. Povedly se nám cílové lead-outy. Byly jsme vidět v únicích. Pro mě osobně to bylo po výškovém tréninku v Coloradu přesně to, co jsem potřeboval, abych se dostal do dobré formy na druhou část sezóny."

Příští Zdeňkovou zastávkou bude po delší době Česká, resp. Slovenská republika, konkrétně Ziar nad Hronom, kde se bude konat letošní společné mistrovské klání. Hned po nedělním závodě oslaví synek Lewis druhé narozeniny a program na další týdny bude jasný, jakmile tým oznámí nominaci na Tour de France. Zda se do ní Štyby dostane, je tak teď již pouze v rukou týmového managera. Po loňské absenci by to byla jeho druhá účast a po vyhrané etapě v roce 2015 má kde navazovat.

"Teď se budu plně soustředit na mistrovní republiky. Rád bych vyhrál dres zpět. Moc se mi líbí. Trošku si odpočinu a zregeneruju na mistrák a pak uvidíme, co tým oznámí ohledně Tour." shrnul Štyby






By on 19/06/2017