Začíná 104. edice legendární Tour de France

Začíná 104. edice legendární Tour de France

Dnešním dnem se pro Zdeňka podruhé otevírá brána největší mety většiny profesionálních cyklistů. Tři týdny bojů začínají letos v Düsseldorfu individuální časovkou. Pokračovat budou den po dni střídáním rovinatých, kopcovitých i horských etap, během který jezdci přes Alpy přejedou vnitrozemím Francie s jedním přeletem k moři a přes Pyreneje se dostanou až do Marseille, odkud přeletí na poslední etapu do Paříže. Celkově je během 21 dnů 9 etap plochých, 5 s kopci a 5 vysloveně vrchařských, do plného počtu pak Tour doplňují dvě časovky a dva odpočinkové dny.

Dnešní časovka nepatří mezi Štybyho parádní disciplíny, ale výkon samozřejmě odevzdá na 100%. Ve kterém z dalších dnů by bylo reálné zasahovat do pořadí, se uvidí den po dni podle týmové strategie. Při své první účasti dokázal zvítězit již šestý den závodu.

"Jsem strašně šťastný, že letos Tour jedu. A rovnou v dresu národního šampiona, to je skvělé. Tým máme silný a i nálada je dobrá, tak se na příští týdny opravdu těším. A samozřejmě by mi udělalo radost uspět alespoň tak, jako poprvé před dvěma lety." řekl k účasti na Tour de France Štyby




By on 01/07/2017